Piercing do ucha jako cool módní doplněk. Kam jej umístit a jak ho vhodně zkombinovat?

Počasí nám napovídá, že léto je tu co nevidět. Přemýšlíte, jak docílit dokonalého looku? Oživte vaše ucho piercingem! Není se čeho bát. Naproti jiným piercingům patří tento zákrok k těm šetrnějším a jeho výsledek opravdu stojí za to. S piercingem v uchu si pak můžete snadno hrát, skládat náušnice dle vaší libosti a stylu a dotvářet tak dokonalý look.

TYPY PIERCINGŮ

Nejprve je na vás, jaké místo pro piercing na vašem uchu zvolíte. Troufáme si říct, že vhodných umístění je tolik, že u jednoho určitě nezůstanete. Nechte se inspirovat typy piercingů do ucha podle umístění. Ty nejoblíbenější jsou rozhodně Helix a Tragus.

PÍCHNUTÍ A HOJENÍ  

Piercing do ušní chrupavky se provádí jedině pomocí vpichu, který je tak lépe kontrolovatelný a  nepoškozuje okolní tkáň. Přejděme tedy k samotnému píchnutí piercingu, které prosíme nechte na odborníkovi. Můžete navštívit buď to přímo piercingové či taterské salóny nebo vyhledejte  atestované chirurgy či zdravotní sestry.  

Nehledejte v tom žádnou vědu. Celý proces je raz dva hotový! Ucho i veškeré nástroje si odborník  sterilizuje, speciální fixou pak společně naznačíte umístění, ucho propíchne jehlou a vloží náušnici.  Náušnice z chirurgické oceli je v ceně vpichu a slouží jen dočasně. Po zahojení si ji můžete  vyměnit za svou vlastní.  

  • ranku po dobu hojení čistěte solným roztokem 
  • náušnici nevyndávejte  
  • lehce s ní pohybujte, aby se uvolnil zaschlý tkáňový mok (nezapomeňte mít čisté ruce!)

Hojení je u každého individuální, počítejte ale s několika měsíčním hojením tím, že se jedná o  vpich do chrupavky. Doba se samozřejmě odvíjí i od správné péče. 

KOMBINOVÁNÍ  

Jedna z těch nejpříjemnějších věcí u piercingu – výběr a kombinace všech náušnic v jednom uchu.  Nechte se inspirovat! Půjdete po jemnosti, nadčasovosti a eleganci nebo chcete být pořádně výstřední, cool a originální? Stříbro, zlato, kroužky, pecičky nebo řetízky, právě tady se můžete  vyřádit a to do nekonečna. 

Bojíte se propíchnutí? Objevte CUFF!  

Ti, kteří se piercingu stále bojí, nezoufejte. I pro vás máme variantu, jak docílit vícero náušnic v  jednom uchu. Seznamte se s CUFF, náušnicí, kterou můžete nosit bez toho, aniž byste si museli  nechat propíchnout další ušní dírku. Jednoduše ji nasadíte kam se vám zlíbí a případně lehce  přitisknete, aby vám náušnice nespadla.