Jak pečovat o své šperky na dovolené?

Dovolená je perfektním místem, kde na holé a do bronzova opálené kůži můžete konečně světu vystavit na obdiv svou sbírku šperků. Fantazii tady popusťte uzdu a směle se vrhněte do všech možných kombinací. I když se na pláž vydáte pouze v plavkách a lehkém přehozu, šperky z nich zaručeně vykouzlí trendy outfit! 

Pokud jste milovníky minimalismu, vsaďte na vlasy sepnuté do skřipce a ucho ozdobte jemnými náušnicemi. Jestli chcete raději něco viditelnějšího, pak můžete náušnice doplnit jedním z našich nasazovacích CUFFs. Odhalený dekolt v plavkách nabádá ke kombinacím. I z jemných a minimalistických řetízků je snadné vykouzlit trendy a odvážný look. A v případě, že hledáte něco netradičního speciálně pro vaši dovolenou, pak Vás potěší naše letní kolekce řetízků na kotník.

Ačkoliv je na dovolené velmi snadné v bezstarostných dnech zapomenout, že na sobě vůbec nějaké šperky máte, je dobré si to čas od času připomínat. Právě tady si totiž vaše klenoty zaslouží dvojnásobnou péči, abyste je i zpátky domů dovezli jako nové.

Pár jednoduchých tipů pro cestování se šperky na dovolenou:

  1. Najděte jim cestovní balení
  2. Držte je dál od slané vody
  3. Šperky a opalovací krémy se nemají v lásce
  4. Hadřík na šperky je skvělý pomocník

 

CESTOVNÍ BALENÍ

Pokud jste si ponechali původní balení, ve kterém jste šperk zakoupili nebo dostali, pak máte vyhráno. Vložte šperky do krabičky ještě před odjezdem a dopřejte jim pohodlnou cestu v příručním zavazadle. Krabička Vám skvěle poslouží i na místě – můžete do ní uložit šperky každý večer před spaním a ráno budete přesně vědět, kde je najít. Žádná náušnice neskončí ztracená v peřinách a žádný prstýnek se nezakutálí pod postel.

V NIIKA Details balíme drobnější šperky do semišové taštičky. Ta je skladná a uvnitř disponuje dvěmi oddělenými komorami. Díky tomu o sebe nebudou šperky uvnitř dřít a navíc ji můžete kdykoliv přihodit do své plážové tašky, aniž by vám zabrala místo. Až se rozhodnete pro spontánní skok do moře, šperky do ní odložíte, aby byly v bezpečí. Z takové plážové tašky se totiž často vytratí i viditelnější věci, než jsou drobné minimalistické šperky.

DO MOŘE BEZ ŠPERKŮ

Samotná sůl není pro stříbro ani zlato nijak škodlivá. Ba naopak se velmi často používá pro jejich čištění. To však neplatí pro pozlacené šperky, které při kontaktu s vodou (a to i čistou) své pozlacení ztrácejí. Pozor si také dejte, máte-li šperk zdobený drobnými kamínky. Jsou-li na šperku přidělány pomocí lepidla, slaná voda by mohla zapříčinit jejich uvolnění.

Myslete také na to, že většina resortů a hotelů má mírně slanou vodu také v bazénech. Naše doporučení tedy je, skákat do vody až poté, co šperky sundáte.

ŠPERKY A KOSMETIKA

Co šperky ale opravdu nemají rády, to jsou kosmetické produkty. Šampony, sprchové gely, laky na vlasy a především mastné opalovací krémy. Myslete na to a raději si nejdříve aplikujte opalovací krém a až po chvíli si nasaďte šperk.

HADŘÍK NA ŠPERKY

Abyste škodu kosmetických přípravků snížili na minimum, doporučujeme vám přibalit si s sebou na dovolenou také speciální hadřík na šperky. Večer, až šperky sundáte, nejdříve je hadříkem přetřete a až poté uložte do jejich krabičky nebo kapsičky.

Hadřík pomůže zbavit šperk nejen kosmetických přípravků, ale také vašeho vlastního potu a mazu, který se na něm za celý den nachytá.

Možná vám to teď připadá jako nekonečný výčet věcí, na které si určitě ani nevzpomenete ani nenajdete čas, ale věřte nám – je to jako skin care. Jakmile si tuhle rutinu jednou osvojíte, budete ji dělat automaticky a bezmyšlenkovitě. Velmi podobný postup pro péči o šperky je navíc vhodné aplikovat také doma. Zaručíte jim tak co nejdelší životnost a šperky, které si nasadíte, se budou blýskat jako nové!